Bad Gastein: Verdens sjoveste skiferie

Midt i Østrig findes det enormt store skiområde Ski Amadé, som består af mindre skiområder, hvoraf én af de mest populære er Bad Gastein, idet man her samtidigt kan nyde wellness og velvære på byens mange kursteder. Man kan nemlig kombinere skiløb med wellness, så man får en fantastisk oplevelse, og hvis man har stået på ski eller snowboard i mange dage, så trænger de fleste alligevel til lidt massage og velvære i hele kroppen, så det bør man forkæle sig selv med på skituren. Bad Gastein ligger ideelt som et skisportssted, da her findes mere end 200 km pister at boltre sig på, herunder områder både til børn, begyndere samt erfarne skiløbere, og området var faktisk vært ved VM i 1958. Nyem har et image som en kurby med helbredende termalbade, så det er en storslået oplevelse at prøve noget nyt på den traditionelle skirejse.

 

Afterski i Bad Gastein

Når man skal vælge destination for sin næste skiferie, så interesserer man sig også for de aktiviteter, der findes udover skipisterne, idet man jo også skal hygge sig efter mange timer i sneen. Østrig hører til de førende skiområder i verden, hvor man gør noget ekstra ud af tilbud til skituristerne, og Bad Gastein er ingen undtagelse, idet man her finder hyggelige caféer og restauranter, hvor man kan slappe af, men man kan også tage på pub, diskotek og endda casino, så der er fornøjelser til alle slags mennesker. Der findes også supermarked og charmerende små specialbutikker, så man kan finde mange souvenirs og fornødenheder her. Som noget ekstraordinært i Bad Gastein, så har Red Bull valgt at afholde PlayStreet i dette område, hvilket turisterne naturligvis er begejstrede for. Der er tale om freestyling i topklasse, da de bedste performere i verden kommer hertil for at fremvise deres talenter.

 

Sådan kommer man til Bad Gastein

Nogle vælger at tage til Bad Gastein med flyet, hvilket er ret nemt, da der ligger tre lufthavne i nærheden nemlig disse:

 

  1. München
  2. Innsbruck
  3. Salzburg

 

Imidlertid vælger mane dog alligevel at køre turen selv i egen bil, hvilket både er mere direkte, samt billigere og mere praktisk, hvis hele familien skal med på skiferien. Man kan ofte klare turen på sølle 11 timer fra den dansk-tyske grænse, da der er omkring 1.100 km til Bad Gastein. Man kan nemlig få god fart på de gode tyske motorveje, der fører sydpå gennem Hamborg, Hannover, Kassel, Würzburg, Nürnberg samt München. Herfra følger man blot ruten A8 mod Salzburg, og man følger vejen Tauern-Autobahn mod Villach og Graz. Ved afkørsel 47 ved Bischoffshofen forlades motorvejen, og der køres ad hovedvej 311 mod Gasteintal. Herfra er der kun 26 km, til man skal dreje fra til hovedvej 167, og man kan nu nemt finde vejen til skisportsstedet ved at køre gennem dalen via Dorfgastein, Bad Hofgastein og til slut Bad Gastein. Man får den perfekte rejse, hvis man så har skaffet liftkort samt overnatning, men det klares ganske nemt hjemmefra via Sunwebs hjemmeside, idet de netop har specialiseret sig i denne type kør-selv-skiferier.

 

Billede: bez_uk

Billede: bez_uk

Billede: bez_uk